2018. július 24.

Július 24., kedd

De bírom amikor az emberek elkezdenek panaszkodni az árakra amikor nyaralnak, aztán kiderül egy s más…

Mert panaszkodni jó. Jól esik a léleknek. Jól esik felháborodni azon, amit mi magunk teremtünk magunk köré. Bár hallgatni annyira nem érdekes.
Tehát amikor az árakra panaszkodnak, aztán amikor besétálok a csapdába, és együtt hülledezem, szörnyülködöm, felháborodom, és azonosulok az olyan borzasztó tényekkel, mint a 8 fontos eszpresszó, (te jó ég, mi történt az elmúlt 4 évben Angliában, na, tessék, itt van, már látszik a Brexit hatása…) majd aztán megkérdezem hogy mégis, London melyik részében szálltak meg, hogy ennyi az annyi, és akkor kiderül, hogy…
ez egy 1 hetes nagy-britanniai körút…
ahol a Bed and Breakfast-ről elhíresült országban a szóban forgó egyén London Kensington negyedében, majd ezután a Novotelben, a Holiday Inn-ben, a Mercure Hotelben, meg az ilyen-olyan Inn-ekben száll meg…(mert volt oly kedves és átküldte a foglalási jegyzékét, for your information)…
és, hogy az eszpresszóját is a hotelhez legközelebb eső kávézóban fogyasztja el…
London nagyon drága. Igen, az. Főleg, ha kicseresznyézed a legdrágább hoteleket a legdrágább környékeken, akkor meg még drágább.
Arrafelé valóban 8 font egy csésze kávé, meg 6 font 1 pohár sör. Csak azt nem értem, hogy ezen minek kell felháborodni…
Persze, az “évente csak egyszer nyaralunk” égisze alatt többet megenged magának az ember, mert élvezni akarja a szabadságát, de a Londonban minden nagyon drága ekkor egy kicsit más perspektívába kerül.
Más. Végre életemben először megnéztem a Billy Elliot-ot. Nem a mjúzikelt, hanem a filmet, a Netflixen. És tetszett! Az angol filmeket (majdnem) minden formában szeretem, és ebben a filmben a történet drámai része nem bújik el nagyszerű dalok köpönyege mögé. Nekem legalábbis a musical-eknél mindig az az érzésem, hogy még a legszomorúbb történeten is enyhít az, ha “csak” elénekelik.
A kedvenc részem az volt egyébként, amikor a felvételin a 11 éves Billy-t megkérdezik, hogy miért szeret táncolni. Mit érez akkor, amikor táncol. És erre azt mondja, hogy az egy nagyon jó érzés. Hogy az eleje nehéz, de amikor már benne van, amikor már táncol, akkor elfelejt mindent. Hogy akkor ő valahogy megszűnik létezni és az egész testében érez egy fajta változást. Mintha tűz égetné legbelül, vagy mintha elektromos áram járná át. Ott, akkor, csak ő van, semmi más nem létezik és repül, mint egy madár.
Leírja a “flow” állapotot, amiről mostanság is nagy divat beszélni, hogy az az igazi kikapcsolás, az akármilyen tevékenység végzése közben, ha arra az időre megszűnik körülötted a világ és és nem érzékeled az idő múlását. Jó annak, akinek olyan a munkája, vagy van olyan hobbija, amelyben ilyen formában kiteljesedhet.
Így tehát készen állok arra, hogy a Billy Elliot-ot majd egyszer Londonban is megnézzem - hacsak addig nem kerül le a műsorról.


Trópusi lány

(kép forrása: itt)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése